Alle ædelsten har særlige, fysiske strukturer og kemiske egenskaber, og vi anbefaler at du passer godt på dine smykker ved daglig brud. Plej dem forsigtigt for at sikre, at de vedligeholder deres oprindelige glans og elegance så længe som muligt.

Det anbefales generelt, at smykkerne hverken ridses eller udsættes for kontakt med kemiske væsker, parfume, hårspray og opvaskemiddel under brug, da kontakt med disse ætsende væsker nemt kan reducere smykkernes glans. Derudover anbefales det, at man fjerner smykkerne under fysisk aktivitet, heriblandt rengøring, svømning og andre sportsaktiviteter som kan beskadige de fine smykker.

Efter daglig brug anbefales det, at man opbevarer de fine smykker i deres oprindelige æsker og ikke udsætter dem for direkte sollys og fugtige omgivelser i længere perioder. Fine smykker besat med diamanter og ædelstene bør bæres varsomt og undersøges efter brug i længere tid for at minimere risikoen for at stenene løsnes.

 

Guldbelagte Smykker Care

Guldbelagte smykker består af et solidt indre materiale, såsom sterlingsølv, og et ydre materiale, såsom 18k gulguld, hvidguld, rødguld, rhodium eller ruthenium. Undgå tung brug af smykkerne, da dette kan medføre at det ydre materiale gnides af. Det er sandsynligt at det ydre materiale vil slides væk som følge af brug, og dette betragtes som en naturlig del af brugscyklussen fremfor en defekt. Guldbelagte smykker bør plejes med den samme omhu som beskrevet i forrige afsnit for at sikre, at de vedligeholder deres glans og elegance så længe som muligt. 

 

 

 

Perler Smykker Care

Perler er organiske ædelsten i forskellige farver. De formes indeni østersskaller og er noget af det dyreste der findes indenfor den naturlige ædelstensverden. De mest værdifulde perler opstår spontant i naturen, men disse perler er utroligt sjældne. Langt de fleste perler som sælges på markedet i dag er dyrkede perler fra østers og ferskvandsmuslinger.

Perler er skrøbelige ædelsten og skal derfor plejes omhyggeligt. På grund af deres lave varme- og kemikalieresistens er det vigtigt, at du undgår kontakt med cremer, parfumer eller lignende. Du skal blot skylle perlen med vand og duppe den tør med blødt stof. Fjern perleringe inden du vasker hænder, og forsøg så vidt som muligt at undgå lotion og cremer. Hvis dine perler bliver løse sætter vi dem gerne på plads igen når det passer dig.

 

Farvede Ædelsten Smykker Care

Der findes flere end 3.000 forskellige slags mineraler i naturen, men kun et par dusin af dem betragtes som naturlige ædelsten som derudover også anvendes til at fremstille smykker. De mest berømte, naturlige ædelsten er diamanter, rubiner, safirer, smaragder og krysoberyl.

På nær diamanter kategoriseres alle ædelsten samlet som farvede ædelsten. Dette gælder også diverse ædelsten såsom tanzanit, opal, akvamarin, turmalin, topas, peridot, garnet, månesten, turkis, osv.

Farvede ædelsten er naturlige mineralkrystaller. De kommer helt inde fra Jordens kerne og gemmer sig ofte i have og floder. Urenheder, variationer og indeslutninger er nogle af de farvede ædelstens hovedkarakteristika. Alle deres naturlige features blander sig sammen for at skabe en unik skønhed som kan være stolt af at være naturlig fremfor at være perfekt. Naturlige ædelsten er unikke, og hvert eneste farvede ædelstenssmykke er en helt og aldeles særlig skat med sin egen charme.

Farvede ædelsten er skrøbelige og er ikke ligeså holdbare som diamanter. Det er vigtigt at undgå at ridse farvede ædelsten med diamanter og andre hårde genstande, og derudover skal de beskyttes mod kemiske væsker og fugtige omgivelser. Anvend en blød tandbørste og lunkent vand til at vedligeholde og rengøre de farverede ædelsten, og brug neutral olie til at bevare deres glans.

 

Diamanter Smykker Care

Diamanter er en solid form for kulstof med kubiske krystalstrukturer, kendt for at være det hårdeste naturlige mineral der findes. Diamanter forvandles til diamantsmykker: de mest værdifulde ædelstene.

For at leve op til vores kunders særlige krav i forhold til diamanternes individuelle kvalitetsstandarder anvender Sinodic udelukkende diamanter fra officielle diamantforhandlere, primært med base i World Diamond Center i Antwerpen, Belgien.

Diamantsmykker skal rengøres regelmæssigt for at fjerne hverdagssnavs og støv, lotions og hudolier for at sikre, at smykkerne vedligeholder deres glans. Den nemmeste måde at holde diamantsmykker rene på er ved at blande lidt mildt opvaskemiddel med varmt vand og lade smykkerne ligge i blandingen i omkring 15 minutter. Derefter skrubbes smykkerne blidt med en blød tandbørste, hvilket fjerner snavs. Derudover er det også en mulighed at sende dine diamantsmykker til en professionel smykkebutik, hvor du kan få dem renset og tjekket. På denne måde vedligeholder du bedre diamanternes glans og minimerer risikoen for, at diamanterne går tabt.

Diamanternes 4 C’er:

Clarity (Klarhed) – måler diamantens fejlfrihed og korrelerer direkte til dens værdi. Diamanter forstørres til 10x deres naturlige størrelse under evaluering: en proces som vurderer intern fejlfrihed (IF) ud fra diamantens interne fejl (skyer, fjer, krystaller) og eksterne fejl (ridser, poleringsstreger, snit). Helt og aldeles fejlfri diamanter er utroligt sjældne.

Cut (Slibning) – henviser til en stil eller designguide som anvendes når en diamant forberedes til polering, såsom det såkaldte ’brilliant cut’. Slibning refererer til diamantens symmetri, proportionering og polering. En diamants slibning er altafgørende i forhold til stenens endelige skønhed og værdi. Ud af de 4 C’er er slibning det mest komplekse og teknisk svære at analysere.

Color (Farve) – evaluering af de fleste diamanter af ædelstenskvalitet er baseret på deres farveløshed. Ligesom en dråbe vand har en kemisk ren og strukturelt perfekt diamant ingen farve, hvilket er ensbetydende med, at diamanten har en højere værdi. Hver sten evalueres efter farve på en præcis skala fra ”D” (farveløs) til ”Z” (mættet).

Carat (Karat) – måler diamantens vægt, og 1 karat er lig med 0,20 gram. Karatvægt afgør ikke diamantens værdi, da to diamanter med samme vægt på 1 karat sagtens kan have vidt forskellige værdier på grund af faktorer såsom klarhed, farve, slibning og fluorescens.

 

 

 

 

Dansk da